Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
STAR TREK SE - A MOZIFILM - 2 DVD
STAR TREK SE: THE MOTION PICTURE

Formátum:DVD
Műfaj:Sci-Fi
Rendezte:Robert Wise
Szereplők:William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley
Forgalmazó:Intercom
Feliratok:Angol, Arab, Cseh, Holland, Lengyel, Magyar, Német, Svéd, Török
Hang:Angol - Dolby Digital 5.1
Német - Dolby Digital 5.1
Képformátum:16:9
Hossz:131 perc


4490 Ft.Nem kapható


Az U.S.S. Enterprise újra büszkén szárnyal az eredeti Star Trek filmklasszikus eme új, digitálisan restaurált rendezõi kiadásában. Ez az új rendezõi változat felújított vizuális trükköket és újrakevert hangot tartalmaz, melyek munkálatait a legendás rendezõ, Robert Wise felügyelte. Amikor egy azonosítatlan ûrlény elpusztít három erõs Klingon cirkálót, James T. Kirk kapitány (William Shatner) visszatér az átalakított U.S.S. Enterprise fedélzetére, hogy átvegye a parancsnokságot. Leonard Nimoy, DeForest Kelley és a népszerû eredeti Star Trek tévésorozat szereplõi görbületi sebességgel lépnek akcióba, hogy megállítsák az ûrlényt, aki feltartóztathatatlanul tör a Föld felé.
Ûrönkívüli közlemény a rendezõtõl…

Nem gyakran fordul elõ, hogy egy mûvésznek alkalma nyílik felülvizsgálni egy régi mûvét, és általában eszembe sem jutna ilyesmi. A mûvészet, és fõképp a film, mely egy természetébõl fakadóan társas médium, nem vákuumban teremtõdik. Hanem erõk és személyiségek kombinációjának eredménye, melyekhez társulnak az idõbeli, anyagi és technikai kötöttségek, melyek végül mind összefutnak olyan módon, amely az adott pillanatban egyedülálló. Úgy tûnik, Gene Rodenberry megértette ezeket a koncepciókat, és hitt abban, hogy ha a Star Treket elfogadják a képzelete tükrének, akkor az idõutazás egy napon valósággá válik. Engem az Ûrszekerek 1. rendezõi változatának elkészítése közelebb vitt ehhez a valósághoz, mint azt valaha is hittem volna.
Az Ûrszekerek presztízsfilm volt a Paramount számára, így rendíthetetlenül támogatták. Sajnos az idõ kerekét még õk sem tudták megállítani, és ahogy elkezdtük felmérni az ambiciózus technikai újításokat, melyekkel kísérleteztünk, fokozatosan jöttünk rá, hogy ez verseny lesz. A kötelességüket messze felülmúlóan dolgozó, eltökélt szereplõgárdának és stábnak köszönhetõen túléltük az utolsó hetek káoszát, és elkészítettük a filmet az ígért idõpontra, 1979 december 7-ére. Számos kulcsfontosságú párbeszédet vettünk ki, hogy a beérkezõ trükkfelvételeket betehessük, de nem maradt elég idõ arra, hogy megfelelõen egyensúlyba hozzuk ezt a két összetevõt.
Hála újfent a Paramount támogatásának, el tudtuk készíteni a filmet a rendezõi változatban. Amellett, hogy új, és szerintem megfelelõ vágási egyensúlyt találtunk a filmnek, befejeztük azokat a trükkfelvételeket és jeleneteket, melyeket 1979-ben ki kellett hagynunk, és a film megkapta a megfelelõ, végsõ hangkeverést. Olyan lehetõség volt ez, melyrõl sosem hittem volna, hogy megadatik, és amelyért kimondhatatlanul hálás vagyok. Gene Rodenberrynek igaza volt…az idõutazás lehetséges.

Robert Wise


Extrák:
1. lemez

16:9-es tévék számára felújított szélesvásznú változat
Dolby Digital
5.1-es angol hang
5.1-es német hang
Feliratok (lásd lent)
Közös audiókommentár Robert Wise rendezõvel, Douglas Trumbull vizuális trükk-rendezõvel, John Dykstra vizuális trükkmesterrel, Jerry Goldsmith zeneszerzõvel és Stephen Collins színésszel
Szöveges kommentár Michael Okudától, a Star Trek Enciklopédia társszerzõjétõl

2. lemez

Új visszatekintõ dokumentumfilm, benne interjúk a szereplõkkel és a stáb tagjaival:
II. fázis: Az elveszett Enterprise
Egy bátor, új Enterprise
Újrarendezni a jövõt
Beharangozó elõzetes
Mozielõzetes
Az új rendezõi változat elõzetese
8 tévéreklám
Hardware
Hökkenj meg
Enterprise
Szereplõk/Emberi kaland
Spirituális/Kutatás
Spirituális/Hökkenj meg
Hökkenj meg/Emberi kaland
Esemény/Közös élmény
5 további jelenet (az 1979-es mozis verzióból)
Vulkán és a csillagflotta
Támadás az Enterprise ellen
Felhõutazás
V’ger átrepül
A szárnyséta
Plusz kivágott részek és bakik
11 kimaradt jelenet (az 1983-as tévés verzióból)
Sulu és Ilia #1
Sulu és Ilia #2
Kirk szállása
Tiszti társalgó
Támadás az Enterprise ellen
A betolakodó adása
Hatalmas hajó
Kirk követi Spockot
Ilia szállása #1
Ilia szállása #2
Egy gép a teremtõje
Vázlatrajz archívum
Interaktív menük
Az új Star Trek sorozat, az Enterprise beharangozó reklámja